CINE IA TAURUL DE COARNE

Încâlcite sunt căile voastre, domnilor și mai ales doamnelor judecători. Este incredibilă puterea de care dispuneți doar după convingerea voastră intimă și mai puțin după litera și spiritul legilor,invocate cu atâta precizie și punctuație. Trăim nu în lumi paralele, nu în lumi diferite, ci pur și simplu ne separă viața de moarte, capacitatea unora de a dispune de viața altor cu acea ușurință dezarmantă de nu mai ști cine este Dumnezeu și cine ai ajuns să fi tu, încasatorul de serviciu, evident în numele dreptății. Nimic din ceea ce ni se impută de regulă nouă, celor mulți nu ține de faptul real, ci mai ales este urma broderiilor în care viața noastră capătă figurile geometrice ale desenului național, între romburi, soare, pătrate și triunghiuri se întinde sfoara terminată în șarpele încolătăcitor, cel care ne păstrează ispita la nivelul provocării. Ca indivizi avem nevoie tot timpul de un astfel de sistem de referință, asemenea liliecilor care doar așa sunt în stare să-și activeze precizia orientării. S-ar părea că românii au nevoie de un spațiu al necazurilor pentru a-și da seama unde se află, încotro este Nordul și în ce direcție trebuie să știe că nu îl așteaptă altceva decât pericolele.

Ceea ce nu avem, ceea ce ne lipsește cu încăpățânare sunt conducătorii, ajunși a fi falsificați de propriile lor interese, asemenea lui Klaus Iohannis sau Liviu Dragnea, tipologii de bărbați fără sânge în ei, dispuși mai mult să o lălâie decât ”să ia taurul de coarne”!

Cu cât se extinde și uniformizează această clasă conducătoare cu atât nu mai avem nici o șansă de a ieși la lumină, cu atât va fi mai compact și mai jos acest plafon de nori negri, impenetrabili, oferindu-ne senzația de întuneric, de noapte, în plină zi. Suntem obligați să trăim efectele eclipsei de Soare fără ca să ne raportăm la mișcarea aștrilor, așa cum nici ”fluxul sau refluxul din ,lighean” nu sunt cauzate de fazele Lunii.

Apare în văzul tuturor, un specimen precum Camelia Bogdan, care încearcă să rămână impenetrabilă și imposibil de citit, chiar dacă Inspecția Judiciară, în urma analizei activității ei de judecător, a dat-o pur și simplu afară din magistratură. Un rebut care nu ar trebui să-l iertăm sau să-l ignorăm! Imensul deserviciu pe care l-a adus ideii de justiție, trebuie arătat cu degetul, așa cum se mai arată vinovații, fără ca gestul în sine să fie unul nepoliticos! Acești pseudo-magistrați se dădeau de ceasul morții strigând, ca din gură de șarpe, în urechile CSM, că victimele lor, care se apărau din ce în ce mai vocal de nedreptățile pe care Zeița Dreptății le dispunea, nu fac altceva decât să atace independența justiției! Măi să fie! Un exemplu perfect de hoțul strigă hoții! În lupta cu marea corupție am întâlnit un sistem mafiot, un grup infracțional organizat, o formațiune criminală, ”fără tată, fără mamă”, care nu și-a precupețit nici un efort pentru a-și atinge scopurile.

Deja mass media a reușit să articuleze modalitatea în care trinomul a pus stăpânire pe țară. SRI-DNA-ICCJ! Nu Parlament, nu Guvern, nu Președinție, doar SRI-DNA-ICCJ! Și, cum nu era suficientă această grupare paralelă, care a reușit să ajungă prima la putere, chiar dacă în imaginația din ce în ce mai bogată a românului trăim într-un stat de drept cu o democrație funcțională, deasupra acestor instituții de forță ale țării, transformate în cea mai strălucitoare și televizată poliție politică, trebuia să existe cel care decide, cel care dă comanda, cel care trage sforile. Din ce în ce mai credibil ajunge înspre noi semnalul cu interesul proprietarului României, a celor care stăpânesc industria, agricultura, resursele naturale, resursele financiare, adică cu totul alții decât românii, noi, cei din urmă, fiind practic obligați de jocurile aderării la UE, singura cale oferită, de exemplu, să ne vindem până și ”umbra făcută pământului”: Cu cât spiritul național începe să-i încurce din ce în ce mai vizibil, cu atât reacția lor devine mai agresivă, mai greu de stăpânit, provocând vizibile și de neiertat ilegalități ale celor plătiți din banul public să vegheze la respectarea legii! Vorbim despre securiștii antrenați în munca procurorilor de la DNA, de Laura Codruța Kovesi, din ce în ce mai atacată de procurorii din interiorul sistemului, de judecătorii dovediți a fi vinovați pentru încălcări grosolane de proceduri, defavorizând actul de justiție. Din ce în ce mai mulți ”achitați” devin mărturii vii ale ”mafiei din Justiție”. Nu putem vorbi despre independența justiției clamată de o anume stare de #rezist, care blochează de câteva luni bune o arteră principală a Capitalei, fără a instituțiile abilitate de lege să degajeze spațiul blocat în numele libertății de exprimare. Sunt atâtea mijloace de a-ți face cunoscută părerea încât nu este nevoie să ocupi piețele publice și bulevardele țării, doar pentru a ieși în evidență. Este incredibilă selecția! Nu am văzut pe nimeni care să protesteze pentru gravele erori ale judecătoarei Camelia Bogdan, așa cum nimeni nu a sărit în fața Palatului Victoria, să protesteze împotriva ilegalităților mărturisite de procurorii din subordinea șefei DNA!

Rezist, rezist, dar până când? Cine ia taurul de coarne să pună ordinea firească în firea omului de a avea dreptate atunci când are și de a nu avea, atunci când nu are!

ADI CRISTI