Orchestra Johann Strauss Ensemble – turneu cu concertul „Best of Vienna” în șapte orașe din România, în decembrie

Orchestra Johann Strauss Ensemble și maestrul dirijor Russel McGregor revin în România, în luna decembrie, cu turneul național „Best of Vienna” ce va cuprinde șapte orașe, informează un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Concertele vor debuta pe 12 decembrie, la Sala Palatului din București, și vor continua pe 13 decembrie — Sala Thalia din Sibiu, 14 decembrie — Teatrul Național din Cluj-Napoca, 15 decembrie — Teatrul „Ioan Slavici” din Arad, 16 decembrie — Palatul Culturii din Târgu-Mureș (două reprezentanții de la orele 17,00 și 20,00), 17 decembrie — Palatul Culturii din Bistrița și pe 18 decembrie — Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Biletele pentru concertul „Best of Vienna” de la București au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 59 lei și 220 lei și pot fi achiziționate de la Sala Palatului, Cinema Pro, magazinul „Muzica”, Librăria „Mihai Eminescu”, agențiile TUI Travel Center și Eurolines sau online prin www.ticketnet.rowww.iabilet.rowww.bilet.rowww.bilete.rowww.startickets.ro și www.eventim.ro.

Biletele pentru concertele din celelalte orașe pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de spectacole sau online de pe www.ticketnet.ro, precizează sursa citată.

Potrivit organizatorilor, iubitorii de muzică clasică se vor putea bucura timp de două ore de valsuri, marșuri, polci, scrise de compozitorii dinastiei Strauss și contemporanii acesteia.

Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul al XIX-lea, maestrul Russell McGregor dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

Vioara la care cântă a fost fabricată în urmă cu 320 de ani de Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Johann Strauss Ensemble revine în România pentru al 13-lea an.

AGERPRES