Cărți de Lucian Boia, Igor Bergler sau Geanina Staicu-Avram – în topul vânzărilor la Gaudeamus 2017

„În Jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități”, de Lucian Boia, „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, sau cel de-al doilea volum „Jamila Cuisine” de Geanina Staicu-Avram, se situează pe locuri fruntașe în topul celor mai vândute titluri la Târgul Internațional Gaudeamus.

* Cea mai bine vândută carte la Editura Humanitas a fost „În Jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități”, de Lucian Boia, urmată de volumul colectiv „Cum să fii fericit în România”, „Continentele insomniei”, de Gabriel Liiceanu, „Cartea râsului și a cercetării”, de Radu Paraschivescu, „Medicină, nutriție și bună dispoziție” — Simona Tivadar și „Atlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete”.

* La Humanitas Fiction, prima poziție este ocupată de „Muza” de Jessie Burton, urmată de „Zile de Crăciun” de Jeanette Winterson, „Adolf H. Două vieți” de Eric Emmanuel Schmitt, „Gala-Dali” de Carmen Domingo și „Ruta subterană” de Colson Whitehead.

* La Humanitas Junior, pe primul loc se află „Întâmplări din secolul trecut. Marile evenimente ale secolului XX” de Daniele Aristarco, „Darul lui Moș Crăciun” de T.O. Bobe, „Istoria omenirii” de Hendrik Willem van Loon, „Corabia cu coarne” de Dashka Slater, atlasul „Dinosaurium” de Chris Wormell și Lily Murray.

* La Curte Veche Publishing, top I vânzări îl constituie cel de-al doilea volum „Jamila Cuisine” de Janina Staicu Avram, urmat de „O dorință de Crăciun” de Lori Evert, albumul „Obiecte grăitoare” de Ștefa Câlția, „Cinci ingrediente” de Jamie Oliver și „Omon Ra” de Viktor Pelevin.

*Pe primul loc în clasamentul vânzărilor s-a situat, la Polirom, volumul „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari, urmat de „Cele trei fiice ale Evei” de Elif Shafak și „Rămășițele zilei” de Kazuo Ishiguro.

* La Litera, primul loc a fost ocupat de „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, urmat de „Mica Enciclopedie Meik Hygge” de Meik Wiking, „În căutarea unui destin” de Jojo Moyes, „Crima din Orient Express”, de Agatha Christie, „Stanisland, Povești din spatele zidului Berlinului”, de Anna Funder.

* La Litera Mică, topul vânzărilor a fost deschis de „Povești de seară pentru fete rebele”, de Elena Favili și Francesca Cavallo, „Marea carte a Crăciunului”, „A fost odată. 24 de povești terapeutice” de Gilles Diederichs; „Soy Luna. Stil și pasiune” și „Prima mea enciclopedie”.

* Cu multe noutăți editoriale și aproximativ 700 de titluri cu reduceri între 15% și 30%, Grupul Editorial Trei a fost și la această ediție a Târgului Gaudeamus una dintre destinațiile preferate ale cititorilor români.

Cele mai vândute volume de ficțiune au fost cele care se află și în topurile internaționale de bestselleruri: „Un șir infinit de țestoase” de John Green (colecția Young Fiction Connection, Editura Trei); „Dinte pentru dinte” de David Lagercrantz (colecția Fiction Connection, Editura Trei); ”Fericirea îmi scapă printre degete” de Agnes Martin Lugand (colecția Fiction Connection, Editura Trei); „Uitare”, de Arnaldur Indrioason (colecția Fiction Connection, Editura Trei) și ”Fiica ascunsă”, de Elena Ferrante ( colecția Literary Fiction, Editura Pandora M).

Cei mai mici dintre cititorii s-au bucurat de întâlnirea cu personajele lor preferate, cele mai dorite titluri din colecțiile Literati și PanDA fiind: „Așa-zisa răpire a prințului Oleomargarină” de Mark Twain și Philip Stead, cu ilustrații de Erin Stead (colecția Literati, Editura Pandora M); „Nopțile dinaintea Crăciunului. 24 de povești clasice pentru copii”, ilustrate de Tony Ross (colecția Literati, Editura Pandora M); „Cum să scrii o poveste reușită”, de Christopher Edge” (colecția Literati, Editura Pandora M); „Ultima zi a domnișoarei Bixby”, de John David Anderson (colecția Literati, Editura Pandora M) și „Mog în întuneric” — autor Judith Kerr (colecția PanDA, Editura Pandora M).

AGERPRES