Actele homofobe s-au înmulţit în 2017 în Franţa

Pentru al doilea an consecutiv, actele homofobe s-au înmulţit în 2017 în Franţa, confirmând ”înrădăcinarea” homofobiei în societatea franceză, a transmis asociaţia SOS Homophobie într-un raport anual publicat marţi, relatează AFP.

Anul trecut, „SOS Homophobie a primit 1.650 de mărturii privind acte” homofobe, un număr în creştere cu 4,8% comparativ cu 2016 (1.575 de mărturii), un an în care se înregistrase deja o majorare puternică (19,5%), observă asociaţia.

După vârful constatat în 2013 (3.517 mărturii), legate de adoptarea legii privind căsătoria pentru toţi, nivelul „se situează în marja ridicată” din anii care au precedat legea, subliniază SOS Homophobie.

Conform cifrelor Delegaţiei interministeriale de luptă împotriva rasismului, antisemitismului şi urii anti-LGBT (DILCRAH), publicate tot marţi, 1.026 de infracţiuni cu caracter homofob sau transfob au fost înregistrate anul trecut de forţele de ordine, în creştere uşoară comparativ cu 2016 (1.020 de infracţiuni).

În cadrul unei conferinţe de presă, Joël Deumier, preşedinte al SOS Homophobie, a făcut apel „la guvern să nu treneze dezbaterile privind PMA”, procrearea asistată medical, a cărei deschidere către lesbiene şi femei celibatare este în discuţia specialiştilor în bioetică.

„Nu vrem să reapară acelaşi val de ură ca în timpul dezbaterilor privind căsătoria”, a adăugat el. AGERPRES