Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Dragnea spune că încă nu a fost chemat la DIICOT în urma plângerii făcute de Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat marţi că până acum nu a fost citat la DIICOT pentru audieri în legătură cu cercetarea in rem în urma plângerii depuse de liderul liberalilor Ludovic Orban.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a fost chemat la DIICOT până acum, Dragnea a răspuns: „Nu”.

De asemenea, întrebat dacă începerea urmăririi penale in rem în acest dosar îi creează emoţii, liderul PSD a spus: „Pot eu să ştiu ce face DIICOT? Dacă am trădat, sau… Ce poţi să comentezi?”

În altă ordine de idei, el a precizat că „nu are de ce” să îi spună consilierul său Paul Ionescu pentru ce a fost chemat luni la DIICOT. „Nu are de ce să îmi spună, dar am înţeles că a spus la presă că e vorba de ceva martor în nu ştiu ce altă speţă”, a afirmat el.

Marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat la DIICOT pentru a fi audiat în legătură cu plângerea pe care a depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Pe 17 mai, Ludovic Orban anunţa, la Iaşi, că a depus, în „calitate de cetăţean al României”, o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul liberalilor spunea că aceste fapte sunt legate de „pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după” adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Parchetul General a decis transmiterea plângerii către DIICOT, fiind instituţia competentă pentru a ancheta respectivele fapte.

Ulterior, DIICOT a anunţat că a început urmărirea penală in rem în dosarul întocmit de anchetatori în urma plângerii depuse de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Conform unor surse judiciare, decizia a fost luată pe data de 7 iunie pentru infracţiunea de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională. AGERPRE