Fostul preşedinte rus Medvedev susţine că Moscova va stabili condiţiile păcii în Ucraina

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a afirmat marţi că Moscova va stabili în ce condiţii se va ajunge la un acord de pace cu Kievul, transmite Reuters.

„Rusia îşi va atinge toate obiectivele (în Ucraina – n. red.). Va fi pace – în condiţiile noastre”, a scris pe Telegram fostul preşedinte al Rusiei.

Reuters observă că Medvedev, considerat în trecut de ţările democratice un posibil partener, a devenit tot mai dur şi direct în criticile la adresa Occidentului după ce trupele ruse au invadat Ucraina în 24 februarie.

Dmitri Medvedev a fost preşedinte din 2008 până în 2012, când Vladimir Putin a părăsit pentru o perioadă Kremlinul, din cauza limitei privind numărul de mandate prezidenţiale consecutive, pentru a conduce guvernul.

Considerat altădată o figură politică moderată, Dmitri Medvedev, care a fost premier din 2012 până în 2020, s-a impus de la începutul ofensivei ruse în Ucraina drept unul dintre detractorii cei mai vehemenţi ai ţărilor occidentale. Autorul a numeroase declaraţii răsunătoare, el i-a calificat de exemplu pe adversarii Rusiei drept „nenorociţi” şi „degeneraţi”. AGERPRES