Prefectul Județului Iași, Bogdan Cojocaru: Comuna Țuțora continuă să atragă investiții majore în beneficiul tuturor locuitorilor

Prefectul Județului Iași, Bogdan Cojocaru, afirmă că comuna Țuțora continuă să atragă investiții majore în beneficiul tuturor locuitorilor .
”Am discutat astăzi cu domnul primar Cristinel Albu despre investițiile derulate la nivelul comunei, despre proiectele de viitor, dar și despre problemele cu care se confruntă comunitatea locală. Împreună putem găsi soluții care să vină în sprijinul tuturor cetățenilor.
Unul dintre obiectivele aproape de finalizare este Casa de Cultură, investiție care a beneficiat de finanțare prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Am fost astăzi la acest obiectiv, alături de domnul primar, pentru a verifica stadiul lucrărilor.
O investiție așteptată de locuitorii comunei este extinderea rețelei de canalizare. Dacă rețea de alimentare cu apă există de mulți ani, sistemul de canalizare urmează să fie implementat în perioada următoare cu o sumă de 30 milioane lei alocată prin intermediul Programului Național de Investiții Anghel Saligny. În această perioadă se lucrează la studiul de fezabilitate.
În diferite stadii de implementare se află și proiectele: Centrul Educațional Oprișeni, construire sediu Primărie, modernizare drumuri în comună, piste de biciclete, stații de încărcare mașini electrice, rețea de gaz în satele Chiperești și Oprișeni.
Una dintre cele mai mari probleme de la nivelul comunei este reprezentată de drumul județean utilizat inclusiv ca acces către depozitul ecologic. Infrastructura gestionată de Consiliul Județean este distrusă și are nevoie de intervenții urgente!
Încă de la începutul mandatului de prefect mi-am propus să fiu un susținător al tuturor proiectelor de investiții și să caut soluții, împreună cu autoritățile locale, pentru a dezvolta infrastructura din județul nostru! Felicitări domnului primar pentru toate fondurile atrase la nivelul comunei”, precizează Bogdan Cojocaru.