Forțele de ordine ale Ucrainei l-au reținut pe Veaceslav Platon

Serviciile secrete și Procuratura din Ucraina l-au reținut ieri pe omul de afaceri Veaceslav Platon, anunțat în căutare internațională pentru „Furtul miliardului” și implicarea sa în „Laundromatul rusesc”, transmite MOLDPRES.

Potrivit portalului RISE Moldova, Platon a fost reținut pentru a fi arestat și extrădat autorităților de la Chișinău. „Persoana dată a fost reținută în modul prevăzut de Codul Penal al Ucrainei și urmează să fie extrădat ulterior în Moldova pentru a răspunde penal pentru fraudă în sectorul bancar. De asemenea, persoana menționată este verificată de către autoritățile de la Kiev referitor la posibila implicare în comiterea de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale din Ucraina.

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a emis ieri mandat de arest preventiv de 30 de zile pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon, care a fost anunțat în căutare internaţională. Acesta este învinuit în dosarul furtului de la Banca de Economii, după ce ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 de milioane de lei.