Fermieri de pe ambele maluri ale rîului Nistru își promovează produsele la o expoziție internațională

Agricultorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru își promovează produsele la un stand comun în cadrul Expoziției Internaționale „PRODEXPO-2016”, care se desfășoară în perioada 8–11 noiembrie curent la Minsk, Belarus, informează MOLDPRES.

Potrivit Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, la expoziție participă șapte companii membre ale asociației „Moldova Fruct” din dreapta Nistrului şi „Днестровский Фрукт”, din stînga Nistrului.

Reprezentantul asociației „Moldova Fruct”, Oleg Alexandrov, a menționat că „speră la mai multe oferte de colaborare pentru a putea vinde produsele pe piața din Belarus, deoarece este nevoie de parteneri și piețe noi de desfacere”.

La rîndul său, angajata unei companii din stînga Nistrului, Aurelia Prisacari, a afirmat că la această expoziție își promovează produsele și intenționează să încheie acorduri de livrare cu potențialii cumpărători din Belarus. „Aș dori să preiau experiența producătorilor de peste hotare, în special tehnologia lor de păstrare a fructelor în stare proaspătă”, a precizat Prisacari.

Agricultorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru fac schimb de experiență și își promovează produsele pe piețele externe, în cadrul platformei comune de cooperare „Fructe de pe malurile Nistrului”. Platforma a fost creată de cele două asociații, pentru a contribui la sporirea colaborării între mediul de afaceri de pe cele două maluri.

Participarea comună la expoziție are loc în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Acesta prevede implicarea reprezentanților mediului de afaceri, autorităților locale și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a businessului și îmbunătățirea infrastructurii sociale. Programul a fost lansat în anul 2009.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)


Emanaţia Totalitarismului Monitorul Subscribe

Top 10 știri