Oameni de afaceri din R. Moldova şi EAU s-au reunit la Chişinău, în cadrul unui Forum economic

Oameni de afaceri din Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite (EAU) s-au întrunit astăzi la Chişinău, în cadrul unui Forum economic. Evenimentul a avut drept obiectiv familiarizarea mediului de afaceri din Emiratele Arabe Unite cu oportunitățile investiționale și de export ale  R. Moldova, promovarea dialogului de afaceri și stabilirea parteneriatelor bilaterale, informează MOLDPRES.

Prezent la deschiderea Forumului, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a subliniat că  actualul eveniment este o bună oportunitate de stabilire a contactelor dintre mediul de afaceri din ambele ţări. Republica Moldova are o economie mică, dar încercăm să o diversificăm, construind un alt model, de la cel bazat pe consum, la cel bazat pe investiţii, a spus vicepremierul şi a specificat că  „trebuie să luăm exemplu de la Emiratele Arabe Unite, acest stat fiind nu doar distribuitor de produse, dar  şi de servicii”.

La rîndul său,  ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, a informat că  ţara sa este a treia din lume, care oferă fonduri altor state pentru investiţii şi  „cu această ocazie încurajăm toate statele  să facă acelaşi lucru, în special, să acorde suport ţărilor în curs de dezvoltare”. El a   exprimat speranţa că în urma întrevederilor bilaterale care vor avea loc  în cadrul forumului, mediul de afaceri din cele două state va semna cît mai multe contracte de colaborare.

Totodată,  Sultan Bin Saeed Al Mansoori  a invitat agenţii economici din Republica Moldova să viziteze în primăvara acestui an Emiratele Arabe  Unite şi să coopereze cu  parteneri din ţara sa. „Noi sîntem deschişi spre colaborare şi schimb de experienţă”, a  accentuat sursa citată.

La Forum au  participat circa 100 de agenţi economici din Republica Moldova şi reprezentanţi a peste 20 de companii din Emiratele Arabe Unite.