Vicepremierul Cristina Lesnic participă la reuniunea Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai Statelor OSCE de la Milano

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, participă, în perioada 4-7 decembrie, la cea de-a 25-a reuniunea a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai Statelor OSCE, care are loc la Milano, Italia, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

În cadrul acestei reuniuni, vor avea loc consultări pe marginea proiectului de Declarație cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană.

De asemenea, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut ieri o întrevedere consultativă cu delegația Italiei care deține Președinția în exercițiu la OSCE, în cadrul căreia au fost discutate procedurile și consultările propriu-zise pentru definitivarea proiectului Declarației. Documentul menționat va fi obiectul discuțiilor cu reprezentanții OSCE, Federația Rusă, Ucraina, SUA și UE.

De menționat că la eveniment participă doar statele membre ale OSCE și se acordă o atenție aparte temei conflictelor, printre care și diferendului transnistrean.