Suedia susține implementarea reformelor în Republica Moldova

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Anna Lyberg, Ambasador al Suediei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Oficialii au discutat subiecte de actualitate de pe agenda relațiilor moldo-suedeze, în special, aspecte ce țin de intensificarea dialogului politic, extinderea cooperării sectoriale, valorificarea plenară a proiectelor de dezvoltare implementate cu susținerea Suediei. A fost efectuat un schimb de opinii privind implementarea reformelor în domeniul justiției și evoluțiile din cadrul Parteneriatului Estic.

Ministrul Ciocoi a menționat faptul că Suedia este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova, mulțumind pentru asistența acordată țării noastre în domenii prioritare precum integrarea economica progresivă în UE, dezvoltarea economiei de piață, inclusiv a sectorului tehnologiilor informaționale, consolidarea democrației și drepturilor omului, precum și protecția mediului. Demnitarul moldovean a salutat vizita apropiată la Chișinău a ministrului pentru cooperare și dezvoltare al Suediei, în vederea elaborării unui nou program multianual de asistență pentru Republica Moldova.

Ambasadorul Anna Lyberg a exprimat convingerea că, cooperarea dintre țările noastre va continua să se dezvolte în domenii de interes comun, reiterând susținerea Suediei în implementarea reformelor, inclusiv prin acordarea asistenței financiare prin intermediul Agenției pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.