COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 126 de cazuri noi

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 878 de probe, dintre care s-au confirmat 126 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 3 897 de cazuri. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, toate cazurile sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău – 49, regiunea din stânga Nistrului – 17, Sângerei – 12, Cahul – 8, Bălți – 6, Strășeni – 5, Dubăsari – 4, Glodeni – 3, Ceadâr-Lunga – 3, Hâncești – 3, Ocnița – 3, Călărași, Căușeni, Comrat, Dondușeni, Drochia, Florești, Fălești, Ialoveni, Nisporeni, Râșcani, Ștefan Vodă, Orhei, Ungheni – câte un caz. „Sunt două focare, unul la Institutul de Urgență și altul la spitalul din Sângerei. Practica testării masive în focare va continua”, a spus Dumbrăveanu.

Datele MSMPS arată că, până la ziua de azi, 1182 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost tratate, iar 116 persoane au decedat.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.