Din 10 mai vor fi permise slujbele religioase

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. De duminică, 10 mai, vor fi permise întrunirile cu caracter religios, oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase, conform dispoziţiei din 5 mai a Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale, transmite MOLDPRES.

„Toate aceste acţiuni se vor desfăşura exclusiv în aer liber, în curţile bisericilor, mănăstirilor, alor edificii de cult, cu respectarea obligatorie a tuturor cerinţelor sanitar-epidemiologice, precum şi a distanţei sociale de minim doi metri”, a explicat prim-ministrul Ion Chicu, preşedintele Comisiei.

Potrivit premierului, toţi participanţii la aceste evenimente sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie. De asemenea, pe perioada stării de urgenţă, serviciile divine nu vor fi însoţite de ritualuri cu grad sporit de transmitere a infecţiei şi contaminării.

În perioada stării de urgenţă (17 martie-15 mai 2020), dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.